Tips voor het ontkalken van sanitair en huishoudelijke apparaten

Met de Water Improver PRO® geniet u elke dag van heerlijk zacht water. Wanneer u dit kleine apparaat om uw waterleiding plaatst, is ontkalken van de douche, sanitair en huishoudelijke apparaten niet meer nodig. Bestaand kalk in de leidingen en aan de verwarmingselementen zal zich binnen 6 weken oplossen. Hieronder kunt u tips vinden voor het verwijderen van bestaand kalkaanslag op zichtbare plekken, waarna je met behulp van de Water Improver PRO® het ontstaan van nieuw kalkaanslag kunt voorkomen.

Sanitair ontkalken

Kalk kan er onder andere voor zorgen dat de gaatjes van de douchekop op den duur dicht gaan zitten. De douchekranen krijgen een matte kalkaanslag, en er kan niet meer helder door de glazen douchewand gekeken worden. Ontkalken is dan ook af en toe nodig. Maar hoe pakken we dit aan? Een effectieve en eenvoudige manier is door de kalk op te lossen met schoonmaakazijn. Door het gebruik van de Water Improver PRO® zal de kalkaanslag ook verdwijnen, en voorkom je afzetting van nieuwe aanslag in de toekomst. Zo houd je je kranen en glazen douchewanden prachtig schoon.

Koffieapparaat ontkalken

Afhankelijk van het gebruik, moet je je koffieapparaat enkele keren per jaar ontkalken. Mogelijk moet je dit minder vaak of vaker doen, dit hangt af van je machine, hoe vaak je koffie maakt en de hardheid van je water. Je zult vanzelf merken wanneer het nodig is. Je koffieapparaat zal minder snel doorlopen, of de smaak van je koffie veranderd. Het ontkalken van je koffiemachine is heel eenvoudig. Gooi een paar theelepels schoonmaakazijn met wat water in het koffiezetapparaat, laat het volledig doorlopen tot het reservoir leeg is. Herhaal de handeling enkele malen. Laat het apparaat een uur rusten met het water en azijn in de leiding, en spoel hem vervolgens door met schoon (mineraal) water.

Hetzelfde geldt voor je waterkoker. Vul de waterkoker simpelweg met 2/3e natuurazijn en 1/3e mineraalwater, zet de waterkoker aan, laat hem een uur staan en spoel hem vervolgens goed uit met schoon water.

Wasmachine, vaatwasser en leidingen ontkalken

Ook aan de binnenkant van je huishoudelijke apparaten ontstaat er kalkaanslag. Denk aan de verwarmingselementen van de wasmachine, de binnenkant van de vaatwasser, maar ook zeker de binnenkant van de leidingen. Kalkafzetting kan er voor zorgen dat de leidingen tot meer dan de helft van hun doorloop verliezen. Dit beinvloed de prestaties van de apparaten, de leidingen verliezen druk, en het zorgt voor een verhoogd energieverbruik. Ook kunnen de apparaten vroegtijdig stuk gaan. Na installatie van de Water Improver PRO® zal kalk zich niet meer hechten en zich vanzelf oplossen. Zo bespaar je op stroomkosten en afschrijving van de huishoudelijke apparaten.